Četvoro poginulih u napadima ispred pivnica u Nigeriji

Vlasti navode da, za sada, nema osumnjičenih niti uhapšenih. Nigerija je u poslednje vrijeme pogođena talasom napada ekstremne islamističke grupe "Boko Haram"
0 komentar(a)
Nigerija, Foto: Beta/AP
Nigerija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2012. 16:38h

Najmanje četvoro ljudi je ubijeno u dva odvojena napada ispred pivnica u Nigeriji, saopštile su lokalne vlasti.

Komesar policije u Adamavi Ade Šinaba izjavio je danas da je prvi napad izvršen u petak uveče u blizni mjesta Jola pri čemu su ubijena dva gosta, a jedan policajac ranjen.

Drugi napad se dogodio u petak uveče na periferiji grada Gombe u istoimenoj državi. Prema riječima očevidaca, tamo je poginulo najmanje dvoje a ranjeno još nekoliko ljudi, prenosi AP.

Vlasti navode da, za sada, nema osumnjičenih niti uhapšenih. Nigerija je u poslednje vrijeme pogođena talasom napada ekstremne islamističke grupe "Boko Haram".

Ovim povodom se u četvrtak oglasila i visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj, upozorivši da bi članovi te grupe mogli da bude optuženi za zločine protiv čovečnosti u Nigeriji ako nastave s napadima na civilno stanovništvo i pozvala nigerijsku vladu da ustane protiv nasilja u zemlji.

Pripadnici "Boko Harama" napali su nekoliko hrišćanskih crkava na Božić i u tim napadima poginulo je više desetina vjernika. To je izazvalo osvetničke napade na džamije na većinskom hrišćanskom jugu Nigerije, ali i strah od širih vjerskih sukoba, pa i građanskog rata u vjerski podijeljenoj zemlji.

Bonus video: