Dva projektila oborena kod Rijada

Portparol koalicije koja pod saudijskim vođstvom interveniše u Jemenu Turki al-Maliki je za lansiranje te rakete optužio Hutije i naveo da oni "namjerno ciljaju naseljena područja"
143 pregleda 0 komentar(a)
Rijad, Foto: Expatnetwork.com
Rijad, Foto: Expatnetwork.com
Ažurirano: 09.05.2018. 11:24h

Saudijska protivvazddušna odbrana "presrela" je danas dvije balističke rakete u blizini Rijada, prenjela je državna televizija el-Ekbarija.

Medijski servis jemenskih pobunjenika Hutija, al-Masira, navela je da je na ekonomske lokacije u Rijadu ispaljena "salva projektila", ali nije navela njihov broj.

El-Ekbarija nije navela ko je ispalio rakete. Rijad je u prošlosti optuživao Hutije da gađaju Saudijsku Arabiju "iranskim raketama".

Takođe, saudijska PVO je jutros na jugu zemlje "presrela i uništila" balističku raketu ispaljenu prema gradu Džazan, prenjela je agencija SPA.

Portparol koalicije koja pod saudijskim vođstvom interveniše u Jemenu Turki al-Maliki je za lansiranje te rakete optužio Hutije i naveo da oni "namjerno ciljaju naseljena područja".

"Ta neprijateljska akcija Hutija koje podržava Iran dokazuje nastavak umješanosti iranskog režima", rekao je taj saudijski oficir.

I al-Masira je potvrdila da su raketu ka Džazanu ispalili jemenski pobunjenici.

Hutiji su od prošlog novembra intenzivirali lansiranje raketa na Saudijsku Arabiju, pa i prijestonicu Rijad.

Saudijska Arabija od 2015. interveniše u Jemenu ne bi li vratila na vlast međunarodno priznatu vladu.

Bonus video: