Iran ometa emitovanje programa Al Džazire

Iran ometa emitovanje arapskog informativnog tv kanala Al Džazire čije je je sjedište u Kataru, saopštio je danas satelitski operator Arabsat.
0 komentar(a)
Al Džazira, Foto: Al Jazeera
Al Džazira, Foto: Al Jazeera
Ažurirano: 10.01.2012. 13:15h

"Al Džazira se ometa sa dvije različite lokacije u Iranu", u blizini Teherana i u blizini sjeverozapadnog grada Magheha, kaže se u saopštenju i dodaje da se to radi na zahtjev pan arapskog informativnog kanala.

Ova satelistska televizija je u nedjelju najavila novu frekfenciju za gledaoce Arabsata zbog "nastavljanja miješanja", javila je agencija AFP.

Proteklih nekoliko mjeseci ometani su satelitski prenosi Al Džazire, navodi se u saopštenju. Ovaj medij su kritikovale mnoge arapske vlade zbog praćenja ustanaka protiv vladajućih režima koji su preplavili region od početka 2011. godine.

Zvaničnici u Siriji više puta su osudili Al Džaziru zbog praćenja pobune u zemlji.

Egipatski satelitski operator Nilesat prekinuo je emitovanje te tv mreže 30. januara prošle godine zbog praćenja demonstracija koje su dovele do svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka.

Al Džazira je u februaru prošle godine optužila libijsku obavještajnu službu za ometanje svojih emisija u zemlji u kojoj je ustanak, uz podršku NATO, okončan svrgavanjem i ubistvom lidera Moamera Gadafija.

Bonus video: