Kristina Fernandez ipak nema rak

Predsjednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner nikad nije imala rak tiroidne žlijezde, kako je objavljeno prošlog mjeseca
0 komentar(a)
Kristina Fernandez, Foto: AFP
Kristina Fernandez, Foto: AFP
Ažurirano: 08.01.2012. 08:45h

Predsjednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner nikad nije imala rak tiroidne žlijezde, kako je objavljeno prošlog mjeseca, saopštio je njen portparol u subotu, piše New York Times.

Argentinska vlada je krajem decembra saopštila kako Fernandez de Kirhner ima rak tiroidne žlijezde, koji se raširio na druge djelove tijela, te da je predsjednica Argentine trebalo da bude operisana 4. januara.

Njen portparol je, međutim, kazao da tokom operacije štitne žlijezde kod argentinske predsjednice nisu nađene kancerogene ćelije.

"Originalna dijagnoza je promijenjena", kazao je on na konferenciji za novinare"

Eduardo Faure, stručnjak za kancer tiroidne žlijezde iz Buenos Airesa, kazao je da postoji mali broj slučajeva kakav je Fernandez de Kirhner.

"U dva odsto slučajeva, nakon operacije i detaljnih analiza, ispostavi se da je u pitanju samo lažna uzbuna i da ono što je ličilo na ćelije raka, zapravo nije to", kazao je on.

58-godišnja Fernandez nedavno je osvojila i drugi mandat na mjestu predsjednice te latinoameričke zemlje. Objava o navodnoj bolesti uznemirila je njene pristalice, naročito poslije smrti njenog muža Nestora Kirhnera, takođe bivšeg predsjednika Argentine, koji je preminuo prošle godine od srčanog udara.

Bonus video: