Ratni veteran drogirao djevojčicu, bore joj se za život

Varner je policiji kazao kako je gram heorina dijelio sa drugovima, te kako je djevojčica željela da proba nešto novo, a nije htjela da sama ubrizga heroin u venu
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 19:35h

Doktori u SAD-u bore se za život 14-godišnjoj djevojčici, kojoj je ubrizgano čak tri grama heroina u krvotok. Djevojčicu je drogirao 26-godišnji Šon Varner u svom domu u u gradu Anchorageu, na Aljasci.

Huffington Post prenosi da je Varner policiji kazao kako je gram heorina dijelio sa drugovima, te kako je djevojčica željela da proba nešto novo, a nije htjela da sama ubrizga heroin u venu. Varner je pokušao da to učini umjesto nje, ali nije uspio, pa je morao da je legne, drži joj ruku i podveže je kako bi mogao da joj pronađe venu.

Potom joj je ubrizgao oko 0,3 mililitra heroina.

Lokalna televizija KTUU prenosi da Varnerov otac i njegov prijatelj demantuju optužbe na njegov račun i ističu da je on veteran američke ratne mornarice, te da je kao doktro spašavao živote vojnicima u Avganistanu.

Oni su dodali da je nakon povratka iz Avganistana, Varner prolazio kroz težak period.

Policija Varnera, pored ostalog, tereti za zloupotrebu droge. Mladić je, prenose mediji, i sam pokušao da povrati svijest djevojčici, prije nego što je pozvao policiju. Heroin koji je koristio po kvalitetu je nepoznat policiji. U policiji su naveli da je heroin jako kvalitetan i da se takav ne može naći na ulici. Varner je u pritvoru, a određena mu je i kaucija od 90.000 dolara.

Bonus video: