Djevojčica (3) izbjegla smrt iako je spavala na šinama

Trogodišnjakinja se igrala sa prijateljima i izgubila. Od umora je zaspala na šinama i ostala tu cijele noći. Prvi je ugledao mašinovođa - iz voza u pokretu
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2011. 16:18h

Amahle Sihulufunda (3) se za Božić igrala sa prijateljima u blizini željezničke pruge u gradu Batervortu u Južnoj Africi, kada je odlutala.

Nestanak su prijavili njeni djed i baka, nakon neuspješne potrage za djevojčicom. U potragu su se uključili i njeni roditelji.

Svi su bili šokirani kada su dobili vijest da je djevojčica nađena kako spava na pruzi. Uočio ju je mašinovođa koji nije uspio a zaustavi voz, ali srećom, djevojčica je ostala nepovrijeđena.

"Tražili smo je cijele noći. Mora da je bila umorna i gladna, pa je zaspala na šinama. Nismo sigurno da je svjesna šta joj se desilo. Kad smo je vidjeli, bila je potpuno mirna. Ipak, za nas je to veliki šok. Nikad je više nećemo ostaviti samu", kaže djevojčicin otac Ajanda Sihulu (32).

U policiji kažu da je djevojčica prošla bez povreda jer je dovoljno mala da voz prođe iznad nje i ne dotakavši je. .

"Imala je manje povrede, na njenom tijelu ima tragova motornog ulja, ali je bila živahna kad smo je našli. Ipak, izgledala je iscrpljeno, jer je spavala na pruzi cijelu noć", kazao je on.

Bonus video: