Čavez: Obama, gledaj svoja posla

"Iznevjerio si očekivanja svih onih koji su vjerovali u tebe. Kad bih ja mogao biti kandidat u SAD-u, počistio bih te na sljedećim izborima", prenosi AFP Čavezov odgovor.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 18:22h

"Obama, ti si razočaranje za sve Afroamerikance i siromašne u svojoj zemlji. A nas ostavi na miru", poručio je preko venecuelanske televizije Ugo Čavez američkom predsjedniku, nakon što je ovaj u intervjuu za list "Universal" kritikovao vanjsku politiku Venecuele. Obama je u jučerašnjem intervjuu kazao da je Venecuela ponosna i suverena nacija, ali da "veze Karakasa sa Iranom i Kubom ne koriste interesima Venecuele i njenog naroda".

"U svim zemljama u regiji želimo vidjeti slobodne i poštene izbore. Nažalost, venecuelanska vlada je više zainteresovana za ideološke bitke iz prošlosti, nego na gledanje u budućnost", kazao je Obama."Obama, gledaj svoja posla i usredsredi se na vladavinu u svojoj zemlji koju si pretvorio u katastrofu. Iznevjerio si očekivanja svih onih koji su vjerovali u tebe. Kad bih ja mogao biti kandidat u SAD-u, počistio bih te na sljedećim izborima", prenosi AFP Čavezov odgovor.

Bonus video: