Masovno trovanje rakijom ostavilo "sela udovica" u Indiji

“Kada dođu do nas, već su napola mrtvi. Ne reaguju ni na kakav lijek”, kaže obeshrabreno jedan ljekar
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2011. 13:54h

U razmaku od samo nekoliko dana, stanovništvo Sangrampura i devet okolnih sela na istoku Indije, desetkovano je uslijed masovnog trovanja domaćom rakijom.

Dosad je od ilegalno proizvedenog alkohola umrlo 170 osoba, gotovo isključivo muškaraca, siromašnih seljaka i vozača trokolica koji su mahom sami izdržavali svoje porodice.

"Trenutno izgleda kao da svi putevi vode na groblje", kazao je za AFP Abdul Manan Gajen koji je izgubio dva sina, dok mu se treći u bolnici bori za život, zajedno sa više od 100 seljana u kritičnom stanju.

“Potpuno smo uništeni”, kazala je jedna žena čiji je suprug umro nakon ispijanja rakije u kući rođaka koji je proslavljao rođenje sina.

Njena 30-godišnja komšinica ostala je sama sa četvoro djece koje ne zna kako će prehraniti, dok je 23-godišnja Anvara ostala udovica samo nekoliko dana od udaje.

Žrtve toksične rakije umrle su u strašnim bolovima, uz povraćanje i dijareju, ostavljajući za sobom žene i djecu. U bolnicama, ljekari kažu da je rakija tako toksična da ne postoji nikakav lijek.

“Kada dođu do nas, već su napola mrtvi. Ne reaguju ni na kakav lijek”, kaže obeshrabreno jedan ljekar.

Bonus video: