Džordž Buš stariji pušten iz bolnice poslije 13 dana

On je u bolnicu primljen 22. aprila zbog infekcije koja se proširila njegovim krvotokom i prvobitno je bio smješten na odjeljenju intenzivne njege, da bi ga kasnije premjestili u sobu za stabilne pacijente kada mu se stanje poboljšalo
0 komentar(a)
Džordž Buš stariji, Foto: Reuters
Džordž Buš stariji, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2018. 09:37h

Bivši američki predsjednik Džordž Buš stariji (93) pušten je iz bolnice u Hjustonu, gdje je proveo 13 dana oporavljajući se od infekcije, prenosi Tanjug.

Porodični portparol Džim Mekgret rekao je da je Buš pušten iz bolnice, javlja AP.

On je u bolnicu primljen 22. aprila zbog infekcije koja se proširila njegovim krvotokom i prvobitno je bio smješten na odjeljenju intenzivne njege, da bi ga kasnije premjestili u sobu za stabilne pacijente kada mu se stanje poboljšalo.

Buš stariji je hospitalizovan dan nakon sahrane njegove 92-godišnje suprugu Barbare, koja je preminula 17. aprila u njihovom domu u Hjustonu.

Džordž i Barbara Buš bili su u braku 73 godine.

Džordž Buš stariji služio je jedan mandat od 1989. do 1993.

On za kretanje koristi invalidska kolica i električni skuter od kada se kod njega razvila forma Parkinsonove bolesti, a proteklih godina je nekoliko puta hospitalizovan zbog respiratornih problema, uključujući upalu pluća i druge infekcije.

Bonus video: