Helikopteri NATO-a ubili osam vojnika u Pakistanu

"Ničim izazvani, helikopteri NATO-a izveli su neselektivni napad na pakistansku kontrolnu tačku u pokrajini Mohmand", rekao je izvor iz vojske
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2011. 08:52h

Helikopteri NATO-a iz Avganistana neovlašćeno su rano jutros ušli u vazdušni prostor Pakistana na sjeverozapadu zemlje i napali pograničnu kontrolnu tačku pakistanske vojske, pri čemu je poginulo osam vojnika, a ranjena četiri, objavila je agencija Rojters, pozivajući se na palestinske obavještajne službe.

Taj napad će dodatno pogoršati odnose između Sjedinjenih Američkih Država i Pakistana, koji su ionako napeti otkako su američki marinci u maju, bez znanja Pakistana, u gradu Abotabadu izveli napad u kojem je ubijen vođa Al-Kaide Osama bin Laden.

Izvor iz pakistanske vojske potvrdio je da je u subotu ujutro u plemenskom području Mohmandu izveden napad u kojem je poginulo sedam vojnika i jedan vodnik.

"Ničim izazvani, helikopteri NATO-a izveli su neselektivni napad na pakistansku kontrolnu tačku u pokrajini Mohmand u kojem je bilo žrtava, a pojedinosti još očekujemo", rekao je izvor iz vojske.

Dvojica pripadnika pakistanske obavještajne službe rekla su da je napad izveden na kontrolnu tačku Salala udaljenu 2,5 kilometara od granice sa Avganistanom i da je ubijeno osam osoba, dok su četiri ranjene.

Napad je izveden u 2 sata ujutro po lokalnom vremenu u regiji Baizai u Mohmandu, gdje se pakistanska vojska bori sa talibanima.

Portparol ISAF-a u Kabulu rekao je da je NATO svjestan da se dogodio "incident", ali trenutno prikuplja informacije.

Bonus video: