Iračani zarobili petoro Srba, 11 Bošnjaka i Hrvata

Mi smo ovdje došli na prevaru. Obećan nam je posao. Njemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobjegao u Njemačku
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 13:11h

U kurdskom gradu Erbil u Iraku zarobljeno je petoro Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat i pošto im danas ističu turističke vize prijeti im opasnost da završe u zatvoru.

Jedan od njih, Elvis Ramić iz Blatnice kod Teslića, u Bosni i Hercegovini, apelovao je na svom Fejsbuk profilu za pomoć, prenijeli su banjalučki mediji.

On je objasnio da su se oni tamo našli posredstvom jedne njemačke firme, ali je njen vlasnik netragom nestao.

"Ne daju nam pasoše, hranu, pare. Gledajte kako da nam pomognete, na bilo koji način. Sada smo u Pank Vulage - Vilidžu. Sjutra nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor", napisao je juče Ramić.

On je naveo da u kampu u kojem su smješteni ima Bugara, Rumuna, Kurda i ističe da su mu Bugari pozajmili laptop da se javi, ali da nije siguran da li će i to više moći.

"Mi smo ovdje došli na prevaru. Obećan nam je posao. Njemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobjegao u Njemačku.

Sada su nas Iračani zarobili, oduzeli nam pasoše, ne daju nam hranu. Dobijemo jednu konzervu ribe dnevno, a radimo cijeli dan. Spavamo u nemogućim uslovima. Ovo je katastrofa", napisao je Ramić, prenose mediji.

Bonus video: