Makron se zahvalio premijeru Australije i njegovoj "ukusnoj" ženi

Australijski premijer je rekao da se dvije zemlje ujedinjuju protiv terorizma i protiv onih koji žele da podriju demokratiju, ističući zajedničke vrijednosti dvaju zemalja – demokratiju i slobodu
0 komentar(a)
Emanuel Makron Australija, Foto: Reuters
Emanuel Makron Australija, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2018. 10:35h

Francuski predsjednik Emanuel Makron i australijski premijer Malkolm Tarnbul potpisali su danas nekoliko sporazuma, ističući spremnost za izgradnju "dubljeg partnerstva".

"Imamo zajednički cilj: da učinimo naše dvije zemlje akterima novog partnerstva u indo-pacifičkoj zoni", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Tarnbul je rekao da se Australija i Francuska ujedinjuju protiv terorizma i protiv onih koji žele da podriju demokratiju, ističući zajedničke vrijednosti dvaju zemalja – demokratiju i slobodu.

Među sporazumima koje su Makron i Tarnbul danas potpisali su sporazumi iz oblasti odbrane i sajber bezbjednosti.

Francuski predsjednik iz Australije treba da otputuje na ostrva francuske prekomorske teritorije u Tihom okeanu, Novu Kaledoniju.

Posjetu francuskog predsjednika je obilježio i lapsus prilikom zahvaljivanja domaćinu, što je odjeknulo na društvenim mrežama.

"Želim da vam zahvalim na dobrodošlici, da zahvalim vama i vašoj 'ukusnoj' supruzi na srdačnoj dobrodošlici", rekao je Makron.

Australijska mreža ABC tvitovala je: "Izgubljen u prevodu: Emanuel Makron zahvaljuje premijerovoj ukusnoj ženi".

Lapsus je izazvao šaljive, ali i neke maliciozne komentare.

Bilo je i onih dobronamjernih koji su mišljenja da je Makron jednostavno nespretno upotrebio englesku riječ pošto francuska riječ "delicieux" u prevodu na engleski znači i ukusan i prekrasan/divan.

Bonus video: