PORUČIO MAKRONU U RAZGOVORU

Rohani: Ne može se pregovarati o nuklearnom sporazumu

Rohani je rekao da Iran neće prihvatiti nijedno drugo ograničenje koje je izvan obaveza u sporazumu poslije isteka klauzula nakon 2025. godine
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Hasan Rohani, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Hasan Rohani, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2018. 19:10h

O nuklearnom sporazumu između Irana i šest velikih sila koji je postignut 2015. godine "ne može se ni na koji način pregovarati", izjavio je danas predsjednik Irana Hasan Rohani u razgovoru s francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

"O nuklearnom sporazumu ili drugom pitanju u okviru toga ne može ni na koji način pregovarati", rekao je Rohani u telefonskom razgovoru s Makronom, saopštio je kabinet iranskog predsjednika.

Rohani je rekao da Iran neće prihvatiti nijedno drugo ograničenje koje je izvan obaveza u sporazumu poslije isteka klauzula nakon 2025. godine.

Američki predsjednik Donald Tramp, žestoki protvnik tog sporazuma, rekao je da će do 12. maja donijeti odluku o ostanku ili odlasku SAD iz sporazuma.

Makron je tokom nedavne posjete Vašingtonu predložio novi, potpuniji sporazum, koji bi se zasnovao na postojećem, ali bi bio produžen poslije 2025. godine kada će isteći pojedine klauzule sadašnjeg sporazuma s Iranom.

Preporučujemo za Vas