HAKERI PRIJETE

Anonimusi oborili sajtove izraelske vojske i obaveštajnih službi

"Anonimusi" prijete izraelskoj vladi odmazdom zbog presrijetanja dva broda koja su bila na putu ka Pojasu Gaze
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 20:26h

Internet stranice izraelske vojske i obavještajnih službi u prekidu su dva dana nakon što je hakerska organizacija "Anonimus" zaprijetila Izraelu omazdom zbog presretanja brodova koji su išli ka Pojasu Gaze.

Van funkcije su sajtovi izraelskih oružanih snaga i obavještajnih agencija Šin Bet i Mosad.

"Možemo da potvrdimo da naša internet stranica nekoliko časova nije u funkciji i da je istraga u toku", rekao je zvaničnik iz Šin Beta.

Vojska je takođe potvrdila da je i njihov sajt bio van funkcije nekoliko sati.

Blokada rada internet stranica dolazi dva dana nakon što je na "Jutjubu" objavljen snimak "Anonimusa" u kojem prijete izraelskoj vladi odmazdom zbog presrijetanja dva broda koja su bila na putu ka Pojasu Gaze.

Brodovi, na kojima je bilo 27 aktivista, članova posade i novinara, presretnuti su u međunarodnim vodama prije nego što su prekršili izraelsku blokadu Pojasa Gaze.

Ovo je drugi pokušaj kršenja kršenja izraelske blokade pelestinske teritorije. U maju 2010. godine izraelski komandosi upali su na flotu brodova i ubili devet turskih aktivista.

Hakeri su putem video-snimka pod nazivom "Otvoreno pismo Anonimusa Vladi Izraela" optužili Izrael za "gusarstvo na morima".

Preporučujemo za Vas