Visok rizik od izbijanja socijalnih nemira širom svijeta

Međunarodna organizacija rada pri UN je istakla da je u porastu rizik od izbijanja socijalnih nemira u 45 od 118 zemalja u kojima su vršena ispitivanja
0 komentar(a)
Međunarodna organizacija rada - ILO, Foto: Ilo.org
Međunarodna organizacija rada - ILO, Foto: Ilo.org
Ažurirano: 31.10.2011. 16:09h

Međunarodna organizacija rada (International labour organization - ILO) pri UN upozorila je da se svijet nalazi na ivici nove i dublje recesije kada je riječ o zapošljavanju, što bi moglo da izazove socijalne nemire ogromnih razmjera.

ILO ističe da će zemljama sa naprednijom ekonomijom biti potrebno najmanje pet godina da se zapošljavanje vrati na nivo prije nastanka krize.

Ova organizacija takođe je istakla da je u porastu rizik od izbijanja socijalnih nemira u 45 od 118 zemalja u kojima su vršena ispitivanja.

U izvještaju "Svijet rada u 2011. godini" UN-ova agencija navodi da je zastoj u globalnom oporavku ekonomije počeo "drastično da se odražava" na tržišta rada

U izvještaju pod nazivom "Svijet rada u 2011. godini" ILO navodi da je zastoj u globalnom oporavku ekonomije počeo "drastično da se odražava" na tržišta rada.

Prema izvještaju, otprilike 80 miliona novih radnih mjesta će biti potrebno u naredne dvije godine da bi se dostigao nivo od prije nastanka krize.

Međutim, usljed nedavnog usporavanja ekonomskog rasta, sve ukazuje na to da neće biti pokrivena niti polovina neophodnih radnih mjesta.

Bonus video: