Toni Bler novi savjetnik kazahstanske vlade

Poput bendova sa zapada koji svoju karijeru završavaju turnejom po ex SSSR republikama, bivši britanski premijer Toni Bler prihvatio je ponudu kazahstanske vlade da joj bude ekonomski i politički savjetnik
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 16:25h

Blera je zajedno sa još nekoliko visokih stranih funkcionera, pozvala vlada Kazahstana objavio je danas portparol kazahstanskog ministarstva vanjskih poslova.

"Nekoliko visokih stranih funkcionera je prihvatilo predlog kazahstanske vlade. Oni će postati savjetnici na području političke ekonomije, javne uprave i spoljnje politike", rekao je portparol ministarstva Altaj Abibulajev.

"Među pozvanim stranim funkcionerima je i bivši britanski premijer Toni Bler", rekao je Abibulajev na konferenciji za novinare.

Britanski mediji su tokom vikenda objavili da će Bler postati konsultant kazahstanske vlade i da će za to dobijati osam miliona funti godišnje. Kazahstanski portparol nije želio da komentariše navedenu svotu, dodavši kako "nema preciznu informacija o tome".

Nakon raspada SSSR-a na čelo ove naftom bogate države došao je Nursultan Nazarbajev (71), koji je ove godine na izborima ponovo osvojio petogodišnji mandat sa 95 posto glasova.

Bonus video: