Apsolutna izborna pobjeda argentinske predsjednice Fernandez

"Računajte na mene da ću nastaviti sa ovim projektom", rekla je u pobjedničkom govoru Fernandezova
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 08:05h

Predsjednica Argentine Kristina Fernandez osvojila je novi predsjednički mandat ogromnom većinom glasova birača, ostavivši drugoplasiranog kandidata, socijalistu Hermesa Binera daleko iza sebe, pokazuju jutros prvi nezvanični podaci sa birališta.

Nakon prebrojavanja na tri četvrtine biračkih mjesta, Fernandezova ima 53 odsto glasova a Biner samo 17 - što je jedna od najvećih izbornih pobjeda u istoriji predsjedničkih izbora u Argentini.

Smatra se da je Kristina Fernandez ostvarila ovakav uspjeh jer je njena vlada značajno doprinijela ekonomskom bumu zemlje, koja je prije samo 10 godina bila najzaduženija na planeti.

"Računajte na mene da ću nastaviti sa ovim projektom", rekla je u pobjedničkom govoru Fernandezova, prva latinoamerička žena predsjednica koja je dobila drugi mandat.

"Sve što želim je da nastavim da sarađujem... kako bi Argentina i dalje napredovala".

Prednost Fernandezove mogla bi biti i veća, s obzirom da još nisu prebrojani glasovi u njenom glavnom uporištu - Buenos Airesu.

Prethodnu najveću pobjedu na izborima osvojio je Raul Alfonsin, 1983. godine, nakon što je u zemlju vraćena demokratija.

Bonus video: