Došao pred kafić i zapucao iz 'kalašnjikova'

Džouns, odjeven u traperice i jaknu sa kapuljačom, je potom doslovno trčao za svojim automobilom, koji je (zbunjen ili uplašen) ubacio u rikverc
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2011. 19:58h

Američka policija još traga za dvadesetšestogodišnjim Ričardom Džounsom koji se u utorak naveče dovezao pred kafić u Filadelfiji i počeo da puca iz puške AK-47.

Imao je problema s otvaranjem vrata kafića, te je prvo zapucao u njih. Ispalio je nekoliko hitaca, a gosti lokala su se počeli bacati po podu i skrivati rukama glave. U pucnjavi niko nije povrijeđen.

Džouns, odjeven u traperice i jaknu sa kapuljačom, je potom doslovno trčao za svojim automobilom, koji je (zbunjen ili uplašen) ubacio u rikverc.

"Ovaj i nije neki najpametniji kriminalac. Pucnjava je izgledala kao okršaj na Divljem zapadu", rekao je policijski kapetan Ben Nejš.

Džouns je ispalio i jedan hitac na policijsku patrolu koja je pokušala da ga uhapsi, piše Dejli mejl.

Zatim je provalio u jednu kuću i maltretirao vlasnicu prije nego što je nastavio s bijegom. U međuvremenu mu se pokvario automobil, pa je bacio je svoj 'kalašnjikov' u dvorište, kako bi se riješio dokaza.

"Policajci su pronašli pušku koju je bacio pored dječjeg igrališta. Bila je napunjena i mogla je prouzrokovati stravičnu tragediju", dodao je Nejš.

Policija još uvijek traga za prestupnikom i smatra da isti ima pomagače u skrivanju.

Galerija

Bonus video: