Gradonačelnik Njujorka: Hapsićemo više demonstranata

Medijski koordinator pokreta Okupirajte Vol strit Torin Karisto rekao je da Blumberg nije sposoban zauzeti jasan stav o protestima, pa se ponašao kao ptica bačena u oluju
0 komentar(a)
Vol strit protesti, Foto: Beta/AP
Vol strit protesti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.10.2011. 16:17h

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg najavio je nova, pojačana hapšenja demonstranata pokreta "Okupirajte Vol strit", koji više od mjesec protestuju na Donjem Menhetnu.

Blumberg je rekao da će krenuti u oštriju akciju, piše Njujork post.

Blumberg nije sposoban zauzeti jasan stav o protestima, kažu demonstranti

"Nešto moramo da preduzmemo povodom toga", rekao je Blumberg.

On nije precizirao kakav se obračun sa demonstrantima sprema, niti je komentarisao već prijavljene slučajeve u kojima su policajci navodno prekoračili ovlašćenja.

Ptica u oluji

Blumberg je prijetnju iznio u emisiji na radiju WOR-AM, ali iz njegovog kabineta nijesu pojasnili šefove riječi.

Mada su "ulogorovani" u Cukoti parku, demonstranti se šire i po ostalim djelovima grada, uključujući Vošington skver park, Siti hol i obilaze zgrade u kojima žive neki od najbogatijih poslovih ljudi u Njujorku.

Medijski koordinator pokreta Okupirajte Vol strit Torin Karisto rekao je da Blumberg nije sposoban zauzeti jasan stav o protestima, pa se ponašao kao ptica bačena u oluju.

"Svi znamo o kakvoj je oluji riječ, to je rastuća zabrinutost u višim slojevima na Vols stritu, a zabrinuti su jer bi ovaj pokret mogao nešto promijeniti.

Bonus video: