Serija bombaških napada u Bagdadu

Riječ je o najsmrtonosnijoj seriji bombaških napada u Bagdadu od napada na džamiju u iračkoj prijestonici 28. avgusta u kojem je poginulo 28 ljudi
0 komentar(a)
Bagdad, Foto: Reuters
Bagdad, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2011. 10:58h

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 68 je povrijeđeno u seriji bombaških napada u Bagdadu, uključujući i dva napada bombaša samoubica pred policijskim stanicama u iračkoj prijestonici.

Dvije eksplozije automobila-bombi koje su vozile samoubice odjeknule su u razmaku od nekoliko minuta u četvrtima Hurija, u sjevernom dijelu grada, i Alavija, u centru prijestonice, navode ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova.

Prema podacima izvora iz ministarstva unutrašnjih poslova, u tim eksplozijama poginulo je 11 ljudi, a 48 je ranjeno. Ministarstvo odbrane navodi da je poginulo 15, a ranjeno 42 ljudi.

U eksploziji automobila-bombe u četvrti Al-Alam na jugozapadu Bagdada poginule su tri osobe, a 11 je povrijeđeno, uključujući policajce, navode isti izvori. Meta napada bio je konvoj iračke vojske u kojem je bio i jedan general.

U Iraku je u septembru u bombaškim napadima poginulo 185, a u avgustu 239 ljudi, podaci su iračkih ministarstava zdravlja, unutrašnjih poslova i odbrane

Izvor iz bagdadske bolnice Al-Jarmuk navodi da je u tu ustanovu primljeno šestoro povrijeđenih iz Al-Alama.

U eksploziji četvrtog automobila-bombe, takođe u četvrti Hurija, poginuo je jedan civil, a povrijeđeno je 12 ljudi. U eksploziji magneta-bombe postavljene na automobil jedna osoba je povrijeđena, dok su dvije osobe zadobile povrede u napadu snajperima na kontrolni punkt u gradu.

Riječ je o najsmrtonosnijoj seriji bombaških napada u Bagdadu od napada na džamiju u iračkoj prijestonici 28. avgusta u kojem je poginulo 28 ljudi. U Iraku je u septembru u bombaškim napadima poginulo 185, a u avgustu 239 ljudi, podaci su iračkih ministarstava zdravlja, unutrašnjih poslova i odbrane.

Bonus video: