Policija ne spava, već potrošili oko 2 miliona na Vol stritu

Iako se bliži hladno vrijeme, članovi pokreta ne planiraju da napuste to mjesto, a dodatno se organizuju u gradovima širom SAD
0 komentar(a)
vol strit, Foto: Tviter
vol strit, Foto: Tviter
Ažurirano: 11.10.2011. 06:59h

Njujorška policija potrošila je neplaniranih 1,9 miliona dolara za obezbjeđenje protesta "Okupirajmo Vol strit", javljaju američki mediji.

Taj novac uglavnom je otišao na plaćanje prekovremenog rada, pozornicima na Cukoti parku u Menhetnu gdje je baza demonstranata.

Iako se bliži hladno vrijeme, članovi pokreta ne planiraju da napuste to mjesto, a dodatno se organizuju u gradovima širom SAD.

Sve se to dešava u trenutku kada gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg naređuje kresnje budžeta.

Da se protest zahuktava govori i nedavno pojavljivanje repera Keni Vesta u parku. On je samo jedna od zvijezdi koje sve češće posjećuju mjesto.

Jedno od najzvučnijih intelektualnih imena poktreta, antiglobalistkinja Naomi Klajn napisala je na Tvitetu: "Ne mogu da vjerujem da se lovo dešava."

Daleko od toga da bogati Blumberg dijeli njeno oduševljenje, naprotiv. Mediji su nedavno ukazali da gradonačelnik Njujorka demonstrantima u Cukoti parku nije omogućio ni mobilne toalete, što je protumačeno kao nepoštovanje njihove slobode okupljanja na javnom mjestu.

Bonus video: