DA SE SAČUVA U SVOM SADAŠNJEM OBLIKU

Kremlj: Nema alternative iranskom nuklearnom sporazumu

Sporazum je postignut 2015. posle višegodišnjih teških pregovora između Irana i grupe pet plus jedan (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija i Njemačka)
0 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2019. 03:02h

Sadašnji iranski nuklearni sporazum je bez alternative, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov dan poslije objave predsjednika SAD i Francuske da žele da rade na novom sporazumu s Iranom.

"Mi smo za to da se sporazum sačuva u svom sadašnjem obliku. Ocjenjujemo da za sada on nema alternative", rekao je Peskov novinarima.

On je rekao da je sadašnji sporazum rezultat diplomatskih napora više država i da se postavlja pitanje da li je moguće u sadašnjoj situaciji ponovo sprovesti posao koji bi urodio istim takvim uspjehom.

Sporazum je postignut 2015. posle višegodišnjih teških pregovora između Irana i grupe pet plus jedan (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija i Njemačka).

Tekst koji je rezultat višegodišnjih napora krhkiji je nego ikad, navodi agencija Frans pres 

Američki predsjednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron nisu se jasno izjasnili juče o dometu i posljedicama novih pregovora o tom sporazumu o kojima su govorili. 

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini rekla je danas u Briselu da je takođe za to da se sadašnji iranski sporazum zadrži.

Preporučujemo za Vas