Romni: Bog stvorio SAD da dominiraju svijetom

"Bog nije stvorio ovu zemlju da bude nacija sljedbenika. Amerika treba da vlada svijetom ili će onda to neko drugi preuzeti"
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2011. 08:29h

Mit Romni, republikanski favorit za predsjedničke izbore u SAD 2012. godine, izjavio je da se zalaže za jaču diplomatiju, objašnjavajući da je "Bog stvorio SAD da dominiraju svijetom" i da je Barak Obama oslabio zemlju.Romni je izabrao vojnu školu u Čarlstonu (američka država Južna Karolina) za svoj prvi govor o spoljnoj politici SAD.Republikanski predstavnik je rekao da treba sarađivati sa Ujedinjenim nacijama, ali samo kad treba.

"Premda Amerika treba da sarađuje sa drugim zemljama, treba uvijek da zadržimo pravo da reagujemo sami kako bismo zaštitili nacionalne interese", ocijenio je on."Bog nije stvorio ovu zemlju da bude nacija sljedbenika. Amerika treba da vlada svijetom ili će onda to neko drugi preuzeti", rekao je Romni.Prema njegovim reccima, pod Obaminom administracijom, ekonomija, odbrana i američke vrijednosti su "oslabile".

"Ako ne želite da Amerika bude najveća zemlja na svijetu, onda ja nisam vaš predsjednik. Takvog predsjednika imate sada", rekao je Romni.

Prema posljednjoj anketi, Romni je republikanski favorit sa 22 odsto podrške

Obratiti pažnju na anti-američke vizijeRomni je rekao da treba obratiti pažnju "na anti-američke vizije u Iranu, Sjevernoj Koreji, Venecueli i Kubi".Republikanski kandidat je pomenuo Kinu koja želi da postane "supersila" i Rusiju "koju vodi čovjek koji misli da je Sovjetski savez bilo nešto dobro a ne loše".Prema posljednjoj anketi, Romni je republikanski favorit sa 22 odsto podrške, ispred Hermana Kejna sa 17 odsto i Rika Perija sa 14 odsto podrške.

Bonus video: