Potukli se Amiši, jedni drugima šišali brade i kosu

Policija navodi da su povod za tuču bile "duhovne razlike", ali napredak istrage otežava odbijanje Amiša da sarađuju sa policijom
446 pregleda 0 komentar(a)
amiši, Foto: Latimes.com
amiši, Foto: Latimes.com
Ažurirano: 07.10.2011. 19:21h

Američka policiji u saveznoj državi Ohajo istražuje tuču u zajednici Amiša u kojoj je učestvovalo više desetina muškaraca i žena, a završena je šišanjem brade i kose pojedinih članova te zajednice.

Policija navodi da su povod za tuču bile "duhovne razlike", ali napredak istrage otežava odbijanje Amiša da sarađuju sa policijom, prenosi BBC.

Amiši su izrazito miroljubiva zajednica, okrenuta hrišćanskom učenju, koja se odrekla svih tekovina moderne civilizacije, uključujući struju, televiziju, automobile, telefone i druge uređaje.

Policija je zbunjena zbog toga što je u posljednje tri sedmice u četiri okruga došlo do tuče među Amišima, a nekoliko je lakše povrijeđeno.

Sukobi su se dogodili u mjestima Kerol, Holms Džeferson i u Trambul okrugu. Sva ta mjesta poznata su po velikim zajednicama Amiša.

Jedna 57-godišnja žena iz okruga Trambul rekla je policiji da su joj sin i zet na silu odsjekli kosu, kao i da su obrijali bradu njenom suprugu. Ta žena tvrdi da su sin i zet postali dio nekog kulta.

Bonus video: