Demonstranti uhapšeni nakon upada u "Bank of America"

Demonstranti u Los Anđelesu zahtijevaju da banke više ne protjeruju porodice iz domova, da plaćaju svoj dio poreskih obaveza i da pomognu u izgradnji siromašnih gradskih četvrti
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 11:12h

Šest muškaraca i pet žena uhapšeno je u četvrtak u Los Anđelesu za vrijeme protesta simpatizera pokreta "Okupirajmo Vol Strit", koji je okupio oko 500 osoba u središtu grada, saopštila je policija.

Demonstrante, među kojima su neki priznali da pripadaju grupi pod nazivom "Okupirajmo Los Angeles", po uzoru na članove njujorškog pokreta "Okupirajmo Vol Strit", predvodila je grupa koja od banaka zahtijeva da više ne protjeruju porodice iz domova, da plaćaju svoj dio poreskih obaveza, te da pomognu u izgradnji siromašnih četvrti grada.

Jedanaest uhapšenih ilegalno je ušlo u jednu od prostorija "Bank of America", najveće holding kompanije u SAD.

"Nedugo nakon privođenja, plaćena je kaucija u iznosu od 5000 američkih dolara po osobi i uhapšeni demonstranti su pušteni na slobodu", saopštio je portparol policije u Los Anđelesu.

Demonstranti još od subote kampuju pred skupštinom grada Los Anđelesa, po uzoru na njujorške demonstrante koji su već nekoliko sedmica zaposjeli trg u blizini Vol Strita, finansijskog središta Sjedinjenih Američkih Država.

Galerija

Bonus video: