Poginulo svih 18 putnika aviona koji se srušio u Indoneziji

Avion Nusatara Buana Air Casa 212 se srušio u četvrtak ujutro u planinama Bogorok, oko 70 km sjeverozapadno od grada Medan u Sjevernoj Sumatri
57 pregleda 0 komentar(a)
avion, Indonezija, Foto: AFP
avion, Indonezija, Foto: AFP
Ažurirano: 01.10.2011. 08:23h

Svih 18 putnika, čiji se avion srušio na ostrvu Sumatra, u Indoneziji, su poginuli. Njihova tijela su pronađena u subotu nakon dva dana potrage po nepristupačnoj džungli.

"Dva tima su se spustila na mjesto pada aviona i potvrdila da su svi putnici poginuli", izjavio je Sunarbovo Sandi, šef agencije za operacije potrage i spašavanja.

Avion Nusatara Buana Air Casa 212 se srušio u četvrtak ujutro u planinama Bogorok, oko 70 km sjeverozapadno od grada Medan u Sjevernoj Sumatri.

Porodice poginulih su s nevjericom dočekale rezultate potrage. Članovi porodica poginulih su se nadali da ima preživjelih, nakon što se pojavila informacija da je jedna od žrtava navodno telefonom iz aviona pozvala svoju majku u četvrtak naveče.

Indonezija je prostrani arhipelag na jugu Azije sa oko 240 miliona stanovnika. Saobraćajne nesreće su tamo česte - avioni padaju, vozovi se sudaraju, feriboti tonu - za šta se obično okrivljuju pretovarenost prevoznih sredstava i slabi bezbjednosni standardi.

Bonus video: