Ajša Gadafi: Moj otac je dobro i bori se na terenu

Gadafijeva kćerka je pozvala narod da ustane protiv novih vlasti koje je ocijenila kao izdajničke, a novu vladu nazvala šarlatanskom
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 06:51h

Ajša Gadafi, kćerka bivšeg libijskog lidera Moamaera Gadafija, izjavila je u telefonskom intervjuu za sirijsku satelitsku televiziju "Al Rai", čije je sjedište u Damasku, da je njen otac dobro i da se bori na terenu.

Ona je optužila nove libijske lidere da su izdajnici, prenijela je Ansa.

"Budite mirni, vaš veliki vođa je dobro i bori se na frontu", kazala je Ajša za ovu TV mrežu.

Obraćajući se, kako je rekla, narodu koji pruža otpor u Libiji, Ajša je poručila:

"Možete biti ponosni na svog vođu".

Pozvala narod da ustane

Ona je istovremeno pozvala narod da ustane protiv novih vlasti koje je ocijenila kao izdajničke, a novu vladu nazvala šarlatanskom.

Ajša Gadafi je prebjegla u Alžir krajem avgusta, sa dvojicom braće i majkom Safijom.

Gadafi na jugu Libije?

Jedan zarobljeni general lojalan Gadafiju izjavio je da se odbjegli libijski lider nedavno kretao pustinjom na jugu Libije, rekao je danas jedan komandant novog režima.

Komandant Mohamed Barka Vardugu izjavio je AFP-u da misli da se "Gadafi skriva u saharskom regionu između Libije i Alžira".

Gadafi se skriva u saharskom regionu između Libije i Alžira?

"General Belgasem al-Abaž, koji je zarobljen u ponedjeljak, ispričao je da ga je Gadafi kontaktirao telefonom prije desetak dana, i da se u tajnosti kreće između grada Sabe i Gata" na alžirskoj granici, izjavio je Mohamed Barka Vardugu.

"Abaž je dodao da Gadafiju pomažu nigerijski i čadski plaćenici koji poznaju pustinjske staze", rekao je Vardugu, inače portparol oklopne pustinjske brigade pri Nacionalnom prelaznom savjetu, i istakao da je general Abaž bio šef obavještajne službe Gadafija u južnoj regiji Kufra gdje ga nacionalni savjet traži zbog brojnih zločina.

Bonus video: