Mladić (31) se ugušio jedući obrok u avionu

Djevojka je tražila da tijelo njenog momka ostane pored nje do kraja leta. Iako se radilo o punih devet sati, osoblje je to odobrilo
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 15:33h

Robert Ripingejl (31) sa Novog Zelanda se ugušio u avionu Jetstara jedući obrok koji je pripremila aviokompanija.

Incident se dogodio sat i po nakon uzlijetanja sa aerodroma u Singapuru. Ripingejl je gledao film tokom leta i jeo, kada mu je hrana stala u grlu. U tom trenutku, pored njega je sjedjela njegova djevojka Vanesa Pričakul (27)

Putničkom kabinom je odjeknuo vrisak i pozivi u pomoć, ali iako su na istom letu bile dvije medicinske sestre i ljekar, Ripinejlu više nije bilo spasa, čak ni nakon pokušaja da ga ožive vještačkim disanjem.

Djevojka je tražila da tijelo njenog momka ostane pored nje do kraja leta. Iako se radilo o punih devet sati, osoblje je to odobrilo.

Vanesa je ispričala kako je Robert bio jako uzbuđen zbog povratka kući, pa su na aerodrom došli čak šest sati ranije.

Sat i po nakon što je avion uzletio, stjuardese su podijelile obrok. Robert je uzeo govedinu i nastavio da gleda film. Vanesa je primijetila da se trese, ali u prvi mah nije shvatila što se dešava.

"Bili smo jedno pored drugog, ljubili se, držali za ruke, a već u sljedećem trenutku on se gušio", kazala je djevojka.

Vanesa Pričakul je upoznala svog momka u SIngapuru, grje je on radio tri godine, a na Novi Zeland su krenuli u posjetu njegovim roditeljima.

Bonus video: