Smeđe oči i napućena usta - to je jedna od Gadafijevih mašina za ubijanje

Al Forgani tvrdi da je na ubistva natjerao Gadafi ozbiljnim prijetnjama, a dodaje i kako su je navodno seksualno zlostavljali stariji vojnici
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2011. 12:20h

Kada prvi put pogledate velike smeđe oči, napućena usta i ružičasti šal oko vrata 19-godišnje Nisreen Mansour al Forgani nikada ne biste pomislili da je upravo ona bila jedna od mašina za ubijanje libijskog diktatora Moamera Gadafija.

A ona je, piše Daily Mail, bila jedna od hiljade djevojaka koje je Gadafi angažovao u svoju privatnu miliciju.

Kada su je pobunjenici uhapsili, al Forgani je priznala da je izbliza potpuno hladnokrvno, da nije trepnula, ubila više od 11 zarobljenih pobunjenika.

Al Forgani tvrdi da je na ubistva natjerao Gadafi ozbiljnim prijetnjama, a dodaje i kako su je navodno seksualno zlostavljali stariji vojnici. Među njima je bio i zapovjednik elitnih trupa koje su čuvale Gadafija. Ljekari vjeruju njenim riječima, a pobunjenici nisu sigurni šta da rade sa njom.

Na prijavu u vojsku nagovorila je majčina prijateljica Fatma al Drebi nakon što je al Forgani odustala od školovanja kako bi se brinula za teško bolesnu majku. Iako je cijela njena porodica bila protiv, Fatma je odvela u kamp za obuku gdje su je libijski vojnici istrenirali da postane snajperista.

Nisreen Mansour al Forgani priča kako su joj, ali i ostalim djevojkama, vojnici punili glavu raznim pričama da ne bi pobjegle, kao i da je Fatma bila vjerni pristalica sada odbjeglog diktatora.

"Rekli su mi da moram da ubijam zatvorenike, u suprotnom bi mene ubili. Neki zarobljenici su već bili pretučeni kada su dovođeni na pogubljenje, a neke su tukli preda mnom. Kada sam oklijevala, stražar bi podigao pušku na mene", priča al Forgani.

Djevojka kaže i da je svaki dan u kancelariju pukovnika dovodila djevojke koje su vojnici silovali, što se na kraju desilo i njoj.

Nakon što je u nekoliko dana ubila desetak zarobljenika, al Forgani je uspjela da pobjegne iz kompleksa u kojem su je Gadafijevci držali. Pri skoku sa drugog sprata slomila je nogu, a onda je udario kamion.

Nekako je uspjela da smogne snage i pobjegne na sigurno gdje su je spasile pobunjeničke snage i odvele u bolnicu.

Bonus video: