LEŠEVI NA PLAŽI

Meksiko: Narko-dileri iskasapili čovjeka i djelove tijela razbacali po Akapulku

Policija je u utorak primila poziv o "ostavljenoj ljudskoj glavi" na prometnoj ulici, gdje je pronađeno u torbi i tijelo muškarca
0 komentar(a)
Akapulko, narko dileri, Meksiko, Foto: AFP
Akapulko, narko dileri, Meksiko, Foto: AFP
Ažurirano: 26.02.2019. 02:24h

Osmoro osumnjičenih dilera drogom poginulo je u obračunu narko bande i meksičke vojske u zapadnoj državi Mičoakan, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Do sukoba je došlo u gradu Takambaro, gdje je vojska tokom patrole naišla na dilere narkoticima, prenijela je agencija AFP.

Mičoakan, država u kojoj živi i radi predsjednik Felipe Kalderon, postala je jedna od najpogođenijih nasiljem povezanim s drogom.

U tom nasilju poginula je 41.000 ljudi, od kako je Kalderon započeo slamanje organizovanog kriminala prije pet godina.

U Mičoakanu je i uporište narko kartela "La Familia", jednog od sedam glavnih narko organizacija koje operišu u Meksiku.

Osumnjičeni narko dileri ubili su i izmasakrirali čovjeka, a djelove njegovog tijela ostavili su u različitim djelovima Akapulka, kao užasnu poruku vlastima tog lučkog i turističkog grada.

Policija je u utorak primila poziv o "ostavljenoj ljudskoj glavi" na prometnoj ulici, gdje je pronađeno u torbi i tijelo muškarca.

Nešto kasnije, pronađena su stopala i noge kako vise na mostu u centru grada, a tu se nalazila i poruka za zvaničnike.

Na drugom mostu, na putu za Meksiko Siti, policija je pronašla ruke, u kojima je bila, takođe, poruka za državnu i lokalnu vlast.

Akapulko je jedna od najomiljeninijih turističkih destinacija Meksikanaca, ali od 2010. godine broj posjetilaca je opao zbog porasta nasilja i sukoba oko prevlasti između narko kartela.