"NAPAD NA SIRIJU SAVRŠENO IZVEDEN"

Tramp: Izraz "misija završena" treba češće da koristim

Izraz "misija završena" podsjetila je na predsjednika SAD Džordža Buša mlađeg koji je 2003. na nosaču aviona ispod natpisa "misija završena" proglasio kraj velikih borbenih operacija u Iraku šest nedjelja pošto je počela invazija, ali se taj rat otegao godinama
50 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2019. 05:08h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da izraz "misija završena" treba češće da se koristi, pošto je tim riječima okarakterisao napad zapadnih saveznika na Siriju.

"Napad na Siriju je tako savršeno izveden, s takvom preciznošću, da je jedni način da ga Mediji Lažnih Vijesti unize bio da koriste moj termin 'Misija Završena'. Znao sam da će fokusirati na to ali sam osjetio da je to tako sjajan Vojni termin, da ga treba vratiti. Češće ga koristiti", naveo je Tramp danas na Tviteru.

Tramp je juče, takođe na Tviteru, naveo da je "misija završena" uz ocjenu da su vazdušni napadi SAD, Francuske i Velike Britanije u Siriji "savršeno izvedeni" i da "rezultati nisu mogli da budu bolji".

Izraz "misija završena" podsjetila je na predsjednika SAD Džordža Buša mlađeg koji je 2003. na nosaču aviona ispod natpisa "misija završena" proglasio kraj velikih borbenih operacija u Iraku šest nedjelja pošto je počela invazija, ali se taj rat otegao godinama.