ISTI SLOGAN

"MISIJA ISPUNJENA" AP: Tramp poslije napada na Siriju kao Buš poslije Iraka

“Buš je 2003. govorio ispod slogana 'Misija ispunjena', kada je otišao na nošač aviona u Kaliforniji kako bi proglasio da su velike borbene operacije u Iraku završene, samo šest dana nakon invazije", navodi AP
4 komentar(a)
Donald Tramp, Džordž, Buš, Foto: AP Photo/Rick Bowmer, Reuters
Donald Tramp, Džordž, Buš, Foto: AP Photo/Rick Bowmer, Reuters
Ažurirano: 31.01.2019. 05:19h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp poslije napada u Siriji upotrijebio je isti slogan kao bivši američki predsjednik Džordž Buš Mlađi poslije operacije u Iraku, piše AP, prenosi Tanjug.

“Buš je 2003. govorio ispod slogana 'Misija ispunjena', kada je otišao na nošač aviona u Kaliforniji kako bi proglasio da su velike borbene operacije u Iraku završene, samo šest dana nakon invazije", navodi AP.

Buš je oštro kritikovan zbog te izjave, jer je rat potrajao još mnogo godina, podsjeća američka agencija. 

Tramp je prethodno napisao na svom nalogu na Tviteru da je napad na Siriju "savršeno izveden" i da je "misija ispunjena". 

"Savršeno izveden napad protekle noći. Hvala Francuskoj i Britaniji na njihovoj mudrosti i snazi njihove dobre vojske. Nismo mogli da imamo bolji rezultat. Misija ispunjena!", naveo je Tramp. 

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u Siriji. 

Opširnije o tome čitajte OVDJE.