Čavez: Pobijediću rak i pobijediću na izborima

Navodeći da počinje drugi ciklus liječenja, Čavez je obećao narodu da će pobijediti rak
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 16:26h

Venecuelanski predsjednik Ugo Čavez izjavio je danas da će pobjediti tešku bolest od koje boluje i izrazio uvjerenje da će pobijediti na izborima sljedeće godine i ostati na vlasti još najmanje šest godina.

"Prvi ciklus (hemoterapije) uspješno je završen. I sada spremamo se za drugi ciklus", obnarodovao je Čavez u direktnom telefonskom obraćanju na državnoj televiziji.

Navodeći da počinje drugi ciklus liječenja, Čavez je obećao narodu da će pobijediti rak i naglasio da je "uvjeren da će ponovo osvojiti izbore sljedeće godine i ostati na vlasti u Venecueli još, najmanje šest godina".

Čavez je dodao da postoje razlicite načini borbe do konačne pobjede i uklanjanja svake opasnosti od prisustva malignih ćelija u njegovom tijelu, prenijela je agencija AP.

Predsjednik Venecuele 1. jula potvrdio je da mu je operacijom na Kubi tokom juna uspješno odstranjen tumor, čime je okončao višenedeljne spekulacije o svom zdravstvenom stanju i do tada nezabilježenom odsustvu iz javnog života.

Čaves nije otkrio koja vrsta tumora je u pitanju, niti u kojem dijelu tijela je pronađena, ali su zvaničnici u Karakasu ranije rekli da je riječ o apscesu u predjelu kuka.

Bonus video: