Talibani objavili video u kom prikazuju egzekuciju 16 policajaca

Na snimku se vidi kako jedan taliban optužuje zarobljene za ubistvo šestoro djece iz pakistanske doline Svat i zatim talibani pucaju u zarobljenike uz sistematsko "ovjeravanje" u glavu
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 11:27h

Pakistanska vojska saopštila je danas da su talibani objavili video snimak ubistva 16 pakistanskih policajaca koje su prethodno zarobili u sukobima u junu na sjeverozapadu zemlje.

Video snimak koji je objavljen na sajtu "Livlik" prikazuje pakistanske policajce kako, poređani na obronku brda sa rukama vezanim na leđima, stoje ispred naoružanih talibana koji nose marame kako bi sakrili lice.

Na snimku se vidi kako jedan taliban optužuje zarobljene za ubistvo šestoro djece iz pakistanske doline Svat i zatim talibani pucaju u zarobljenike uz sistematsko "ovjeravanje" u glavu, prenijela je agencija AP.

Portparol pakistanske vojske, general-major Atar Abas rekao je da su policajci zarobljeni u sukobu sa talibana iz Avganistana u pakistanskom mestu Gornji Dir 1. juna.

Na stotine talibanskih boraca prešli su pakistansko-avganistansku granicu i stigli do distrikta Gornji Dir iz provincije Kunar u istočnom Avganistanu.

Avganistanska vlada optužuje Pakistan da posljednjih meseci gadja raketama provinciju Kunar kao kao i za ubistvo najmanje 40 ljudi, što Islamabad kategorički negira.

Bonus video: