POPRAVKA KROVA

Ubrzani radovi na Fukušimi zbog tajfuna

Japanska meteorološka agencija navodi da se snažan tajfun približava priobalnom dijelu zemlje brizinom od 20 kilometara na čas.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 10:10h

Japanska kompanija "Tepko", u čijoj je nadležnosti oštećena nuklearna centrala "Fukušima", počela je da vrši popravku krova na trećem reaktoru da bi postrojenje zaštitila od nailaska tajfuna, navodi agencija Blumberg.

Japanska meteorološka agencija navodi da se snažan tajfun približava priobalnom dijelu zemlje brizinom od 20 kilometara na čas.

Epicentar tajfuna nazvanog "Ma-on" jutros je bio na 270 kilometara sjeverozapadno od ostrva Daito, koja se nalaze u oblasti Okinava, 1 300 kilometara od centrale "Fukušima".

"Strahuje se da bi tajfun mogao da prouzrokuje ozbiljna oštećena centrali koja je već znatno oštećena 11. marta nakon razornog zemljotresa i cunamija, a snažan vjetar mogao bi da doprinese da se kontaminirana voda izlije na okolinu", izjavio je portparol kompanije "Tepko" Hađime Motuđuku.

Nakon razornog zemljotresa i cunamija 11. marta oštećena je centrala "Fukušima 1", što je prouzrokovalo radioaktivnost u okolini, zbog čega su vlasti naredile evakuaciju stanovništva koje živi u rejonu od 20 kilometara od centrale.

Preporučujemo za Vas