Izrael izveo vazdušni napad na Gazu

Palestinski pokret Hamas potvrdio je da su izraelske vazdušne snage jutros gađale Gazu, ali nije saopštio da li je u napadu bilo stradalih
4 komentar(a)
Gaza, Foto: Reuters
Gaza, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2018. 12:29h

Izraelska vojska jutros je izvela vazdušni napad na području blokirane palestinske enklave Gaze, javlja agencija Anadolija.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da su meta napada bili položaji vojnog krila Hamasa.

“Napad je izveden kao odgovor na eksploziju koja se dogodila u neposrednoj blizini vojnog buldožera na granici Gaze“, navodi se u saopštenju.

Palestinski pokret Hamas potvrdio je da su izraelske vazdušne snage jutros gađale Gazu, ali nije saopštio da li je u napadu bilo stradalih.

Portparol Hamasa kazao je kako je uspješno organizirani masovni protest Palestinaca na granici Gaze pod nazivom Marš za veliki povratak izazvao veliku unutrašnju krizu i nezadovljstvo unutar Izraela te je dodao da je i posljednji vazdušni napad pokazatelj uznemirenosti izraelske strane.

“Marš velikog povratka je pokazao odlučni otpor palestinskog naroda, slomio je okupatorske snage i na vidjelo iznio njihove zločine. Ovi izraelski napadi samo jačaju palestinsku odlučnost u borbi za slobodu“, poručio je Berhum.

Bonus video: