Novi priručnik: Kako se preobratiti u hrišćanstvo a da se niko ne ljuti

\'Svjedok hrišćanstva u multireligijskome svijetu: preporuke za ponašanje\', izdan je u vrijeme kad jača napetost između malih lokalnih hrišćanskih zajednica i većina iz drugih religija
76 pregleda 0 komentar(a)
egipat sukobi, Foto: Rojters
egipat sukobi, Foto: Rojters
Ažurirano: 29.06.2011. 08:24h

Koalicija velikih hrišćanskih crkva, a priključio se i Vatikan, juče je izdala knjigu s pravilima za širenje vjere kojom želi da smanje neprijateljski odnos koji islam i druge religije imaju kad hrišćani krenu da preobraću njihove sljedbenike

Pravilnik od pet stranica o kojem se pregovara od 2005. predstavili su na konferenciji za novinare u Ženevi Svjetski savez crkava (WCC), jedan visoki rimokatolički sveštenik i Svjetska evangelička alijansa (WEA).

Kako piše tportal, Pravilnik poziva hrišćane koji žele da 'šire radosnu vijest kraljevstva Božjega', , da 'izgrade odnos poštovanja i povjerenja sa svim religijama', te da prilagode pristup lokalnim uslovima.

U priručniku se ponavlja njihovo pravo na širenje vjere i traženje preobraćenika, ali i napominje da se to ne smije raditi silom i prevarom.

Novi pravilnik nazvan je 'Svjedok hrišćanstva u multireligijskome svijetu: preporuke za ponašanje', a izdan je u vrijeme kad jača napetost između malih lokalnih hrišćanskih zajednica i većina iz drugih religija u mnogim zemljama, osobito u muslimanskome svijetu, piše Rojters.

Bonus video: