Ruski ambasador: Biće srušena svaka američka raketa ispaljena na Siriju

"Napadne li SAD, tad će ... projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni"
11 komentar(a)
SAD, Rusija, NATO, Foto: Shutterstock
SAD, Rusija, NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2018. 09:49h

Ruski ambasador u Libanu rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Siriju biti srušen, a lansirno mjesto ciljano, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.

Ruski ambasador Aleksander Zasipkin je u komentarima objavljenim u utorak uveče rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruskog zapovjednika oružanih snaga.

Ruska vojska rekla je 13. marta da će odgovoriti na svaki američki napad na Siriju, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Rusija je najjači saveznik Bašara al-Asada.

SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Siriju zbog navodnog hemijskog napada u pobunjeničkoj Dumi pored Damaska u subotu za koji su doktorske organizacije rekle da je usmrtio desetke ljudi, prenosi Hina.

"Napadne li SAD, tad će ... projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni", rekao je Zasipkin za Hezbolahovu televiziju Al-Manar, govoreći na arapskom. Takođe je rekao da sukob treba biti isključen i "stoga smo spremni održati pregovore".

Rusija i SAD uzajamno su blokirali pokušaje da se pokrene međunarodna istraga o hemijskom napadu u Siriji.

Američki predsjednik Donald Tramp otkazao je planirani put u Južnu Ameriku ove sedmice kako bi se umjesto toga fokusirao na incident u Siriji, rekla je Bijela kuća.

Tramp je u ponedjeljak upozorio da će nakon što se ustanoviti odgovornost za napad u Siriji slijediti brz i silovit odgovor.

Bonus video: