Aviokompanije upozorene na moguć vazdušni ili raketni napad na Siriju

Evropska agencija za kontrolu leta "Eurocontrol" saopštila je danas da je Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) poslala upozorenje da u operacijama letjenja treba imati u vidu mogućnost vazdušnog ili raketnog udara na Siriju
0 komentar(a)
Mapa, Turska, Sirija, Irak, Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Mapa, Turska, Sirija, Irak, Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Ažurirano: 11.04.2018. 08:37h

Uprave za evropski vazdušni saobraćaj uopozoravaju aviokompanije da budu obazrive narednih dana kada lete blizu Sirije zbog moguće vojne akcije protiv snaga sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Evropska agencija za kontrolu leta "Eurocontrol" saopštila je danas da je Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) poslala upozorenje da u operacijama letjenja treba imati u vidu mogućnost vazdušnog ili raketnog udara na Siriju.

Američki zvaničnici su se konsultovali sa svojim saveznicima u svijetu oko mogućeg zajedničkog vojnog odgovora na sirijski navodni napad otrovnim gasom na pobunjeničku enklavu kod Damaska.

Eurokontol je na svom vebsajtu objavio upozorenje EASA: "Zbog mogućeg lansiranja vazdušnih udara na Siriju sa raketama vazduh zemlja i/ili krstarećim raketama u narednih 72 sata i mogućeg povremenog poremećaja opreme za radijsku navigaciju potrebno je voditi o tome računa na odgovarajući način".

Bonus video: