Dobrodošli u Zombilend: Slike luna-parka šest godina nakon uragana Katrina

Grafiti prekrivaju mnoge zgrade, a na njima su pozdravi dobrodošlice u "Zombilend"
157 pregleda 0 komentar(a)
Zombilend, Foto: Lostlosangeles
Zombilend, Foto: Lostlosangeles
Ažurirano: 31.05.2011. 12:42h

Nju Orlins je doživio nevjerovatan oporavak od kad je grad bio uništen posljedicama uragana Katrina 2005. godine.

Ipak, da nije sve završeno dokazuju nove fotografije koje su se pojavile i na kojima je prikazan dio grada koji još nije obnovljen, a to je tematski park Šest zastava.

Zastrašujuće fotografije, snimljene u posljednjih šest godina, prikazjuju skoro post-apokaliptične scene u kojima dominiraju krive i pokvarene mašine za "vožnju", zauvijek zaustavljene.

Grafiti prekrivaju mnoge zgrade, a na njima su pozdravi dobrodošlice u "Zombilend", kako je nazvan jezivi i potpuno napušten park.

Samo je jedna mašina preživjela, a to je "Betmen vožnja", ostala je neoštećena zbog platforme koja je bila iznad nivoa vode tokom poplava.

Nekoliko mjeseci su kružile glasine da će zakupci prostora da obnove park na osnovu osiguranja i da će Šest zastava da bude otvoren tokom 2006. ili 2007. godine.

Firma je 2002. preuzela zemljište ranije poznato kao Džezlend. To je bio gubitak novca i firma se mučila da privuče posjetioce u park koji nije bio popularan ni prije uragana Katrina.

Firma Šest zastava je park proglasila "potpunim gubitkom" i pokušala da izađe iz zakupa na 75 godina sa gradom Nju Orlinsom. Tvrdili su da osiguranje na plaća dovoljno za obnovu parka.

Godinu dana nakon Katrine firma je odnijela "Betmen vožnju" na renoviranje. Dvije godine kasnije Betmen mašina je ponovo pokrenuta na teksaškoj zabavi Šest zastava u San Antoniju, gdje je nazvana Golijat.

Od tada je bilo nekoliko ideja za spašavanje parka. Sautern Star Amjuzment je 2008. godine predstavio ponudu od 70 miliona dolara za preuzimanje i udvostručivanje "vožnji", kao i izgradnju vodenog parka.

Rečeno je da će radove 2009. godine preuzeti Nikelodeon i stvoriti najveći tematski park do sad, koji će omogućiti 600 radnih mjesta.

Projekat od 165 miliona dolara nije se materijalizovao. Prema pojedinim izvještajima, Sautern Star Amjuzment je namjeravao da obnovi park do januara ove godine.

Do tada, Šest zastava će ostati zastrašujuće sjećanje na razorni uragan Katrina.

Bonus video: