Novi napadi na Gadafijevu rezidenciju, šestoro mrtvih

Vladini zvaničnici su izjavili da su u napadu poginula dva muškarca, a da je još 27 osoba, koje su imale problema sa disanjem, smješteno u bolnicu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 15:17h

Četiri projektila su pogodila danas rezidenciju libijskog vođe Moamera Gadafija i tom prilikom je poginulo šestoro ljudi, a deset je ranjeno, saopštile su libijske vlasti.

Sve žrtve su civili, prema riječima libijskih zvaničnika.

Poslije eksplozije, koje su odjeknule u centru Tripolija, čule su se sirene i najmanje dva vozila hitne pomoći krenula su ka rezidneicji, prenio je CNN.

Libijska vlada je odvela novinare blizu mjesta eksplozije i u tom trenutku se mogao vidjeti dim koji kulja iz rezidencije.

Vladini zvaničnici su izjavili da su u napadu poginula dva muškarca, a da je još 27 osoba, koje su imale problema sa disanjem, smješteno u bolnicu

Vladini zvaničnici su izjavili da su u napadu poginula dva muškarca, a da je još 27 osoba, koje su imale problema sa disanjem, smješteno u bolnicu.

U napadu na Gadafijevu rezidenciju 1. maja poginuli su njegov sin Saif al Arab i troje unučadi.

Prepucavanja oko aerodroma u Misrati

Do napada je došlo poslije jučerašnjeg "prepucavanja" oko toga pod čijom kontrolom se nalazi aerodrom u Misrati.

Juče tokom dana, Šamsidin Adbulmohal iz Prelaznog nacionalnog savjeta izjavio je da je aerodrom u Misrati pao u ruke "revolucionara", dok je portparol vlade Musa Ibrahim rekao da vladine snage kontrolišu aerodrom u Misrati.

On je izjavio da su pobunjeničke snage bile tamo" kraće vrijeme i otišle".

Kasno sinoć portparol pobunjenika koji se predstavio samo kao Mohamed izjavio je da pobunjenici kontrolišu i aerodrom i bazu za civilnu odbranu koja se nalazi iza aerodroma.

Libijska državna televizija prikazala je snimak sa sastanka libijskog vođe Muamera el Gadafija i plemenskih starešina u jednom hotelu u prijestonici Tripoliju, navodeći da su razgovori održani u srijedu.

Na snimku se vidi kako Gadafi, pokazujući na svoje posjetioce, kaže - "Reći ćemo svijetu: 'Ovo su predstavnici libijskih plemena'", a na to mu je jedan stariji čovjek rekao - "Pobijedićete".

Na snimku nije bilo datuma, a vijest o ovom sastanku nije potvrđena iz nezavisnih izvora, navela je agencija Rojters.

Gadafi se nije pojavio u javnosti od 30. aprila, kada su u vazdušnom napadu NATO-a na jednu zgradu u Tripoliju poginuli njegov najmlađi sin i troje unučadi.

U bombardovanju oštećena ambasada Sjeverne Koreje

Libijska državna televizija je danas javila da je ambasada Sjeverne Koreje u Tripoliju oštećena u NATO bombardovanju.

U vijestima je navedeno da je sjevernokorejska ambasada ozbiljno oštećena u vazdušnim napadima NATO na vojne i civilne ciljeve u Tripoliju, prenosi Rojters.

Međutim, libijska televizija nije precizirala da li je ambasada direktno pogođena, niti kada se to dogodilo.

Bonus video: