Bin Ladenovi sinovi: Obama odgovoran za uništavanje naše porodice

Omar bin Osama bin Laden je rekao da je američki predsjednik pred zakonom odgovoran za uništavanje jedne čitave nezaštićene porodice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 18:19h

Sinovi vođe terorističke organizacije Al Kaida Osame bin Ladena, koga su američki komandosi ubili 2. maja u Pakistanu, saopštili su danas da je sahrana njihovog oca u moru ponižavajuća za porodicu i optužili američkog predsjednika Baraka Obamu da uništava jednu nezaštićenu porodicu.

Saopštenje koje je izdao Bin Ladenov najstariji sin Omar bin Osama bin Laden, u ime braće, danas je objavila američka organizacija za monitoring "SITE Intelidžens", dan nakon što je bilo postavljeno na veb sajtove džihadista.

"Neprihvatljivo je, i ljudski i vjerski, sahraniti ličnost koja ima takav značaj i status među pripadnicima svog naroda bacanjem njegovog tijela u more, na način koji ponižava njegovu porodicu i pristalice i vrijeđa verska osećanja stotina miliona muslimana", poručio je on.

Omar bin Osama bin Laden je rekao da je američki predsjednik pred zakonom odgovoran za uništavanje jedne čitave nezaštićene porodice, zato što su američki komandosi izveli napad na teritoriji Pakistana sa namjerom da ubiju njihovog oca, a ne da ga uhapse, prenio je AFP.

Manji tim specijalaca izveo je 2. maja prepad na luksuznu vilu usred pakistanskog ljetovališta Abotabad, na sat vremena vožnje od prijestonice, Islamabada, i posle 40 minuta razmjene vatre ubio Bin Ladena.

Bonus video: