U novoj masovnoj grobnici u Obali Slonovače pronađeno 29 tijela

Kancelarija Un saopštila je da njeni istražitelji ispituju izvještaje o masovnoj grobnici, koja se navodno nalazi na stadionu u Jopugonu.
0 komentar(a)
Obala Slonovače, Foto: Rojters
Obala Slonovače, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.05.2011. 18:58h

U predgrađu Abidžana pronađena je nova masovna grobnica sa 29 tijela, izjavio je lokalni stanovnik Brahima Bakajoko, dodajući da su žrtve ubijene poslije političke krize zbog koje je zemlju zahvatilo nasilje.

Bakajoko je izjavio da su pristalice bivšeg predsjednika Lorena Gbagboa preplavile tu četvrt tokom slavlja povodom njegovog hapšenja 11. aprila. Njihove mete su, prema riječima Bakajoka, bili pripadnici dvije etničke grupe koje su podržavale novoizabranog predsjednika Alasana Uataru, prenijela je agencija AP.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ženevi saopštila je da njeni istražitelji ispituju izvještaje o novoj masovnoj grobnici, koja se navodno nalazi na fudbalskom terenu u Jopugonu. Nije jasno da li su žrtve ubile pristalice Gbagboa ili Uatare.

Više od 1.000 ljudi je ubijeno u sukobima koji su izbili pošto je Gbagbo odbijao da preda vlast Uatari, međunarodno priznatom pobjedniku predsjedničkih izbora prošlog novembra.

Bonus video: