Poznati bloger iz Kanade javio se sa "one strane": Evo ga. Umro sam.

"Rođen sam 30. juna 1969. u Vankuveru, Kanada, a umro sam 3. maja 2011.", piše u posljednjem blogu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 15:19h

Kanadski bloger je objavio sopstvenu smrt u srceparajućoj poruci koju je napisao prije nego što je podlegao karcinomu. Poruka je objavljena na da njegove smrti.

Derek K. Miler (41) bilježio je tok svoje borbe sa bolešću od 2007, čime je privukao hiljade lojalnih čitalaca.

Urpkos njegovim najboljim željama, njegov blog se "srušio" kad je nekoliko je nekoliko hiljada vjernih čitalaca, i isto toliko onih koji su prvi put čitali njegove tekstove, pokušalo da pristupi blogu.

Jednostavno nazvan "Posljednja objava", u blogu je pisalo:

"Evo ga. Mrtav sam i ovo je posljednje objavljivanje na mom blogu. Unaprijed sam tražio da nakon moje smrti, moja porodica i prijatelji objave ovu pripremljenu poruku koju sam napisao."

Umro je u svom domu u utorak u 18.40, okružen porodicom

Gospodin Miler je bio pisac, muzičar i fotograf koji je pokrenuo svoju internet stranicu 1997. i postao pionir bloga u svom rodnom gradu, Vankuveru.

Umro je u svom domu u utorak u 18.40, okružen porodicom, suprugom Odri, ćerkama Marinom (13) i Loren (11) i svojim roditeljima.

"Rođen sam 30. juna 1969, a umro 3. maja 2011."

On je napisao svoju posljednju poruku nekoliko nedjelja prije smrti i zamolio porodicu da je objave nakon njegove smrti.

Nisam nigdje otišao, zato što Derek više ne postoji

Gospodin Miler je napisao:

"Rođen sam 30. juna 1969. u Vankuveru, Kanada, a umro sam 3. maja 2011. od komplikacija četvrtvog stadijuma metastaze karcinoma. Svi smo znali da će se ovo dogoditi."

Rekao je da se nije plašio smrti, ali jeste mogućnosti da postane nepokretan.

Zapisao je: "Nisam otišao na bolje mjesto, niti na lošije. Nisam nigdje otišao, zato što Derek više ne postoji. Čim je moje tijelo prestalo da funkcioniše i neuroni u mom mozgu umrili, napravio sam nevjerovatnu transformaciju: od živog organizma do leša, kao cvijet ili miš koji nije preživio hladnu noć."

"Svijet je čudesno mjesto"

Uprkos njegovim javnim nastupima, porodica kaže da je volio svoju privatnost. Njegov otac je opisao njegovu smrt kao "intimnu i podijeljenu sa drugima" kao što je on želio.

"Ne znam kakvi bi bili jedno bez drugog, ali mislim da bi svijet bio siromašnije mjesto"

Karl Miler je rekao za Provins: "Bio je ponosan na svoj blog i sad je to njegova ostavština. Povezuje ga sa svijetom i sa njegovom porodicom, zauvijek. Bili smo tu za njega, ali Derek je volio da dijeli svoje misli sa zajednicom širom svijeta."

U časovima njegove smrti, blog gospodina Milera na Tviteru i Flikeru se "srušio", uprkos njegovom pažljivom planiranju.

"Odri, bila si moj najbolji prijatelj i moja najbliža veza"

Nekoliko ljubitelja bloga brzo ga je obnovilo da bi svi mogli da budu u mogućnosti da pročitaju njegovu poruku.

U svom posljednjem objavljivanju je napisao: "Svijet, čitav univerzum, je predivno, zadivljujuće, čudesno mjesto. Uvijek ima novih stvari koje treba otkriti. Ne osvrćem se i na žalim i nadam se da će moja porodica naći način da uradi isto."

Na samom kraju, napisao je: "Odri, bila si moj najbolji prijatelj i moja najbliža veza. Ne znam kakvi bi bili jedno bez drugog, ali mislim da bi svijet bio siromašnije mjesto. Duboko sam te volio, volio sam te, volio sam te, volio sam te."

Blog gospodina Milera je penmachine.com.

Bonus video: