OPRAVDANO UBIJEN?

Karnej: Fotografija ubijenog Bin Ladena je užasna

SAD nije sarađivala sa Pakistanom u akciji hvatanja bin Ladena, iz straha da će Pakistanci odati informacije, prenosi BBC.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 20:17h

Fotografija tijela Bin Ladena je užasna, izjavio je pottparol Bijele kuće Džej Karnej i naglasio da američke vlasti još nisu donijele odluku da li će je objaviti.

"Biću potpuno iskren: objavljivanje fotografije tijela Osame Bin Ladena nakon pucnjave je veoma delikatna stvar, i još ćemo proceniti da li je neophodno da to učinimo (objavimo fotografiju)", rekao je Karnej na konferenciji za novinare.

On je rekao da je pitanje da li bi objavljivanje fotografije ubijenog Bin Ladena bilo dobro ili loše za interese SAD.

Karnej je dodao da je fotografija tijela Bin Ladena užasna, ali je odbio da kaže da li ju je vidio.

Bin Laden jeste pružao otpor, ali nije bio naoružan!

Bijela kuća je saopštila da se ubijeni vođa Al-kaide, Osama bin Laden, opirao hapšenju ali da nije bio naoružan kada je ubijen.

SAD nije sarađivala sa Pakistanom u akciji hvatanja bin Ladena, iz straha da će Pakistanci odati informacije, prenosi BBC.

Novi direktor CIA-e Leon Paneta je za "Tajm" rekao da bi zajednička akcija ugrozila misiju.

Pakistanska tajna služba je izjavila da je postiđena činjenicom da nisu znali za lokaciju bin Ladena, a zvaničnici poriču da su znali za akciju.

Savjetnik Bijele kuće za borbu protiv terorizma Džon Brenan (John Brennan) rekao je ranije u Vašingtonu da bi vođa Al Kaide Osama bin Laden bio uhvaćen živ da su američki vojnici koji su ga likvidirali imali priliku za to.Brenan je novinarima u Bijeloj kući rekao da su američke vlasti smatrale da će Bin Laden pružati otpor, ali da je postojala "mala" mogućnost da bi mogao da bude živ zarobljen, kao i da su postojale pripreme za tu mogućnost.On je dodao da bi se to desilo samo u slučaju da Bin Laden nije predstavljao prijetnju za američke specijalce koji su došli po njega, ali je ubijen pošto je uzvratio vatru.