Specijalni broj Tajma povodom ubistva Bin Ladena

"Iza potrage za Bin Ladenom - riskantan upad, napeti trenuci u Bijeloj kući" jedan je od naslova na prvoj strani Njujork tajmsa.
0 komentar(a)
Tajm, Foto: Screenshot
Tajm, Foto: Screenshot
Ažurirano: 03.05.2011. 11:12h

Američki nedeljnik Tajm najavio je da će objaviti specijalan broj posvećen ubijenom vođi Al Kaide Osami bin Ladenu, sa njegovim likom prekriženim velikim crvenimiks na naslovnoj strani, kao što je već urađeno za Adolfa Hitlera i Sadama Huseina.Kako je najavljeno, specijalno izdanje posvećeno Osami bin Ladenu, koga su američke specijalne snage ubile u noći između nedjelje i ponedjeljka u Pakistanu, izaćiće u četvrtak.Današnja američka štampa se na naslovnim stranama bavi novim detaljima o akciji pronalaženja i ubijanja najtraženijeg čovjeka na svijetu, kao i razmišljanjima o tome šta će sada biti sa terorističkom organizacijom koju je on vodio."Iza potrage za Bin Ladenom - riskantan upad, napeti trenuci u Bijeloj kući" jedan je od naslova na prvoj strani Njujork tajmsa.

List takođe objavljuje uvodnike sa naslovima kao što su "Smrt bin Ladena odslikava jako vođstvo i planiranje", "Bin Laden je mrtav ali Al Kaida nije" i "Sa odlaskom njenog osnivača postavljaju se pitanja o značaju Al Kaide".Njujork tajms takođe donosi seriju slika poslije juče objavljenog ubistva Bin Ladena - Obamu i članove njegovog tima za nacionalnu bezbjednost u Vašingtonu kako na ekranima napeto prate odvijanje operacije u Pakistanu, kompleks zgrada gdje se skrivao Bin Laden, proslave na ulicama Njujorka i Vašingtona po objavlivanju vijesti onjegovoj smrti.

List Boston gloub pod naslovom "Mukotrpan put", piše o detaljima koji su polako izlazili o tome kako su američki komandosi pronašli i ubili Bin Ladena u njegovom pakistanskom skloništu.

Vašington post na prvoj strani danas pod naslovom "Mjeseci planirannja, minuti izvršenja", piše o akciji američkih komandosa u lociranju i ubijanju Bin Ladena u Pakistanu, navodi riječi američkog predsjednika Baraka Obame da je sada "svijet sigurnije mjesto", i emocionalne reakcije u Njujorku.

List Boston gloub pod naslovom "Mukotrpan put", piše o detaljima koji su polako izlazili o tome kako su američki komandosi pronašli i ubili Bin Ladena u njegovom pakistanskom skloništu.

List El-Ej tajms piše da je "Desetogodišnja potraga završena sprintom bez daha", Sietl tajms"Euforija oko smrti Bin Ladena i sumorno sjećanje na 11. septembar" i " Napetiposlednji minuti potrage".Ju-es-ej tudaj piše da je "Podjela obavještajnih podataka bila ključna za misiju Osama" kao i da "Bin Ladenova smrt može podstaći odmazde".

Bonus video: