Za 48 sati na Sjevernom Kavkazu ubijeno 16 ekstremista

Ruske snage bezbjednosti u nekoliko antiterorističkih specijalnih operacija tokom protekla dva dana uništile su 16 pripadnika nelegalnih oružanih formacija i njihovih pomagača.
0 komentar(a)
Kavkaz, Foto: Skalnicky.cz
Kavkaz, Foto: Skalnicky.cz
Ažurirano: 29.04.2011. 11:59h

Time je, kako je ocijenjeno, nanijet veliki udarac "banditskoj ilegali na Sjevernom Kavkazu". Istražni organi ruske republike Kabardino-Balkarije (KBR) saopštili su da je među ubijenima u selu Progres na granici Pokrajine Stavropolj i KBR identifikovan i lider ekstremista u toj republici Asker Džapujev.

Kako je prenijeo Itar-Tas, na granici Stavropolja i Kabardino-Balkarije ubijeno je deset bandita, među kojima su i vođe grupa ekstremista u dva sektora, Ratmir Ssamejev (23) i Aslanbek Hamurzov (32), kao i njihov aktivni pomagač Kunov Zalim.

Šamejev i Hamurzov su bili na federalnoj poternici, navodi ruska državna agencija, dodajući da su oni umiješani u organizaciju i izvođenje mnogih terorističkih akata na teritoriji ruske republike Kabardino-Balkarija. NAK je saopštio da tokom operacija nije bilo žrtava na strani snaga bezbjednosti i među civilima.

Bonus video: