Beba koja je napuštena kad je imala svega jedan sat

Pitao sam je ko je ona, a onda je rekla "Slučajno sam vozila i vidjela torbu, pa sam zabrinuta za nju."
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 17:20h

Majka je ostavila svoju bebu staru jedan sat ispred vatrogasne stanice u Floridi. Uz djevojčicu je bila poruka u kojoj majka moli da neko nađe "dobar dom" za bebu, piše Palm Bič Post.

Vatrogasac iz stanice Sent Lusi našao je novorođenče u vreći nakon što je primio anonimni poziv o torbi koja je ostavljena na klupi ispred vatrogasne stanice.

Stefan Bin je vidio novorođenče u bijeloj torbi. Djevojčica je bila umotana u peškir. Pored nje je bila poruka: "Molim vas nađite joj dobar dom. Žao mi je, hvala. Mama. Rođena 21. aprila 2011. u 7:15.

Vlasti ne znaju ko je majka ili otac ili ko je ostavio dijete ispred stanice.

"Slučajno sam vozila i vidjela torbu, pa sam zabrinuta za nju."

Gospodin Bin (50) misli da je anonmni poziv uputila djetetova majka. On je primio poziv kad je stigao na posao u utorak ujutro.

Rekla da je bila samo u prolazu

"Žena je rekla da je zabrinuta za torbu koja leži ispred stanice. Pitao sam je ko je ona, a onda je rekla "Slučajno sam vozila i vidjela torbu, pa sam zabrinuta za nju."

Po zakonu, majka ili otac nepovrijeđenog novorođenčeta mogu da ostave dijete na posjedu bolnice, vatrogasne stanice ili hitne pomoći

Iznenadio sam se. Ko tako ostavlja bebu? U torbi je bilo poruka na kojoj je pisalo "Molim vas nađite joj dobar dom, rođena je u 7:15, 21. aprila, žao mi je."

Kolege su pomogle gospodinu Binu da presječe pupčanu vrpcu i da pozovu policiju koja je došla u 8:15. Novorođenče je odvedeno u bolnicu na provjere i rečeno je da je dobrog zdravlja.

Djevojčica će morati da uđe u sistem za usvajanje.

Roditelji imaju pravo da ostave dijete

Po zakonu, majka ili otac nepovrijeđenog novorođenčeta mogu da ostave dijete na posjedu bolnice, vatrogasne stanice ili hitne pomoći. Dijete mora da bude staro manje od sedam dana.

Zakon postoji od 2000. godine, a od 2008. godine je promijenjena granica starosti ostavljenog djeteta sa tri na sedam dana.

Bonus video: