Na Kavkazu ubijen jedan od komandanata pobunjenika

Ruske bezbjednosne snage ubile su u Čečeniji jednog od komandanata pobunjenika na Sjevernom Kavkazu, Saudijca, poznatog po ratnom imenu Moganed.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 13:00h

Moganed je ubijen zajedno sa još trojicom pobunjenika u sukobu sa ruskim snagama bezbjednosti u okolini sela Seržen-Jurt u regiji Čali u istočnoj Čečeniji juče popodne, navodi se u saopštenju, koje je prenijela agencija AFP.

"Jedan od eliminisanih razbojnika identifikovan je kao glavni izaslanik međunarodne terorističke organizacije Al Kaida na Sjevernom Kavkazu, državljanin je Saudijske Arabije po imenu Moganed", navodi ruski komitet.

U saopštenju se dodaje da je Moganed bio "moćan ratni vođa" koji je direktno učestvovao u pripremi samoubilačkih napada u Rusiji posljednjih godina i jedan od najtraženijih ljudi koga ruske snage bezbjednosti posljednjih godina, u nekoliko navrata, nisu uspjele da ubiju.

Ruski mediji navode da je Moganed bio vodeća figura među pobunjenicima u tom ruskom muslimanskom regionu, zajedno sa glavnim vođom čečenskim ekstremista "kavkavskim emirom" Doku Umarovim.

Prema jednom sajtu koji je blizak pobunjenicima /kavkazcenter.com/, Moganed je veteran sukoba u BiH, na Kosovu, Filipinima i Avganistanu.

U Čečeniji je boravio od 1999. godine.

Bonus video: