Avganistan: Neuspjeo atentat na francuskog ministra odbrane

Dva avganistanska vojnika su ubijena a sedam ih je povrijeđeno danas kada je jedan napadač u vojnoj uniformi otvorio vatru na svoje kolege u zgradi ministarstva odbrane u Kabulu, saopšteno je iz Ministarstvo odbrane.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 10:38h

Prema navodima portparola talibana koji su preuzeli odgovornost za ovaj napad, meta napada bio je francuski ministar odbrane Žerar Longe, koji se nalazi u posjeti Avganistanu ali nije bio u zgradi ministarstva u trenutku napada.

"Jedna osoba u uniformi avganistanske vojske otvorila je vatru na svoje drugove i ubila dva vojnika", rekao je portparol avganistanskog ministarstva odbrane i dodao da je sedam vojnika povrijeđeno.

Neimenovani izvori ranije su rekli agenciji Frans pres da je više napadača u vojnim uniformama učestvovalo u napadu i da je jedan od njih koji je na sebi imao pojas s eksplozivom ubijen.

"Više napadača ušlo je u zgradu ministarstva odbrane, jedan od njih je moguće bio napadač samoubica", rekao je ranije agenciji Frans pres jedan vojni izvor.

Jedan zapadni bezbjednosni izvor rekao je da avganistanski ministar odbrane general Abdul Rahim Vardak nepovrijeđen. Njegova kancelarija se nalazi na prvom spratu zgrade ministatrstva.

Francuski ministar odbrane Žerar Longe koji se nalazi u posjeti Avganistanu, trebalo je tokom dana da se sastane sa više avganistanskih zvaničnika u Kabulu, uključujući i sa svojim avganistanskim kolegom.

Portparol francuskih vojnih snaga u Kabulu rekao je da francuski ministar odbrane nije bio u zgradi ministarstva u trenutku napada.

Bonus video: